repskydd

Skyddsfilm

Reducerar repor och skadegörelse i förebyggande syfte!

Skyddsfilm förstärker inte bara glaset utan fungerar även som ett alternativ för att motverka repor och skadegörelse i förebyggande syfte. Detta skapar ett enklare underhåll istället för att byta hela glaset om en skada skulle uppstå. Skyddsfilmen ger ett optiskt klart skikt som installeras på befintliga glasytor, både inom fastighets- och transportsektorn.

Vad är skyddsfilm och hur motverkar det repor på glaset?

Repskyddsfilm är en särskild typ av säkerhetsfilm som skyddar glasytor i utsatta miljöer mot vandalisering i form av repning och etsning. Till skillnad mot säkerhets- och skyddsfilmerna har repskyddsfilmen en annan typ av klister som gör att den är enkel att ta bort och ersätta med ny filmen när den gamla blivit repad. Användningsområdet skyddar dyra glasytor mot repning och etsning.

Skyddsfilmen ger ett repskydd

Skyddsfilmen är en tålig, transparent och utbytbar produkt som fungerar som en skyddande barriär mellan vandaler och ytor som glasfönster och speglar, även icke-porösa ytor som rostfritt stål och marmor både inomhus och utomhus. Den osynliga filmen skyddar ytan mot målarfärg, repor, klotter och till och med syraetsning. Om ytan blir vandaliserad kan filmen lätt demonteras och bytas ut vilket reducerar skador på egendom och bibehåller dess utseende, (Godkänd enligt EN12600).

Skyddsfilm 1

Befintliga glas

Våra filmer förstärker glasets struktur och ger en repskyddad yta som gör det svårare att skada glaset och minimerar splitter vid olycka. Skyddsfilmerna installeras på befintliga glas och ger en underhållsfri optisk klarhet.

Anti-Graffiti

Skyddsfilm kräver inget underhåll och är en återvinningsbar produkt. Denna appliceras utvändigt och skall förebygga ev repor eller syra-attacker på fönster (även kallad Anti-graffiti).

Säkerhetskrav på skyddsfilmerna

Skyddsfilmerna har testats och uppfyller flera olika internationella säkerhetskrav. Filmen gör det möjligt att ha ett kostnadseffektivt och systematiskt underhåll av utsatta glasytor.